lauantai 23. marraskuuta 2013

Kolmas kerta toden sanoi

Vihdoin Aavan sydäntutkimukset on saatu päätökseen ja vieläpä iloiseen sellaiseen.
Kolmannen holteryrityksen tuli tekemään alan asiantuntija Helsingistä oman holterlaitteensa kanssa ja tämä Andrea osasi pakata Aavankin piuhat niin tiukkaaan, että ainoastaan yksi piuha oli irronnut 24 tunnin aikana. Liivi olikin niin tiukalla, että Aava ei paljoa mutta pystynyt tekemään kuin köpöttelemään hauskan näköisesti ja nukkumaanmenokin tarvi vähän avustusta ja hengitys oli vaivalloista.
Reilun viikon päästä tästä saatiin Andrean tekemä diagnoosi suomennettuna:

"Tallenteen laatu kaikekaikkiaan hyvä. 100 % 24 tunnista riittävän laadukasta tulkittavaksi. Pääasiallinen rytmi tallenteessa sinusrytmi (72 %). Mainitsemisen arvoinen osa tallenteesta eli 20 % on epäsäännöllistä rytmiä. 
Keskimääräinen sydämen syke oli 90/min päivällä ja 70/min yöllä, keskimäärin 83/min koko tallenteen ajalta. Normaalien lyöntien sykkeen keskihajonta (SDNN) koko tallennuksen aikana oli 247ms.
Erittäin pieni määrä kammioperäisiä poikkeamia löytyi. Lisäksi näissä poikkeamissa piirteet ovat hyvälaatuisia, koska niihin liittyy kompensatorisia taukoja ja alhainen kammioperäinen syketiheys. 

Lisäksi hyvälaatuisena löydeksenä on myös sykkeen vaihtelu, se on hyvä tällä potilaalla.

Lopuksi: 24h tallennuksen aikana ei ole löytynyt riittävää sydänperäistä syytä selittämään niitä kohtauksia, joita potilaalla on ollut. Muuta kuin sydänperäistä syytä (esim. hengityselimellinen, neurologinen tai aineenvaihdunnallinen) tulee etsiä kohtauksien primaarisyynä. Ainoastaan, jos kaikissa muissa tutkimuksissa tulos on negatiivinen, on syytä harkita erittäin harvinaisten rytmihäiriöiden etsimistä 7 pv:n tallennuksella (event-recorder, oirejohteinen tallennus) tai vuoden tallennuksella (reveal-recorder, ihonalainen tallentaja). " 


Aavalla on ollut aina liian pienet sieraimet ja tänä vuonna sen hengittäminen on varsinkin pahentunut entisestään ja se saa aina myös näyttelyissä noottia lyhyestä kuonostansa. Fannilla ja Sallilla ei esimerkiksi kuulu mitään ääntä kun ne hengittää eikä ne hengästy yhtään sen nopeampaan kuin pitkänokkaisetkaan, vaikka Fanninkin lempiharrastuksiin kuuluu saunominen ja kesäisin auringossa köllöttely. Aava taas rupeaa läähättämään paljon helpommin ja se huohottaa kauan vielä rasituksen jälkeenkin ja kesäisin se myös väsyy tietenkin helpommin. Nyt syksyn viileydessä Aavalla riittää virtaa ja se painelee menemään kuin aropupu eikä yhtään uutta pyörtyilyä tms. ole tullut. Itse oletan Aavan kesäisen pyörtyilyn johtuvan nimeenomaan hengityselimistä ja sen takia niitä joudutaan todennäköisesti operoimaan lähiaikoina, niinkuin sovittiin jo aikaisemmin lääkärin kanssa.

Raaka maistuu ;-)

Viime lauantaina käytiin Aavan ja Sallin kanssa Jyväskylän KV:ssa, jossa oli tuomarimuutoksen takia tuomarina Kari Järvinen. Salli sai EH:n ja Aava sai yllättävästi melkosen tiukalta tuomarilta ERIn!

"Keskikokoinen, hyvät mittasuhteet omaava narttu. Hyvä kallo. Hieman vino purenta. Hieman liian lyhyt kuono. Kaunis kaula. Oikein kulmautuneet raajat. Hyvä ylälinja. Oikea rintakehän malli. Liikkuu edestä hyvin, takaa hieman ahtaasti. Varsinkin seistessä varsin hyvä kokonaisuus." ERI, AVK1

KUVA Emilia Holpainen

KUVA Emilia Holopainen

KUVA Emilia Holopainen


3 kk tauon jälkeen tottisteltiin vähän ja Aavalla oli virtaa! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)