lauantai 21. joulukuuta 2013

Äkäset akat




Meillä asuu tällä hetkellä kaksi toisiansa inhoavaa narttua ja kolmaskin välillä. Fanni ja Aava siis eivät enään ole kovinkaan hyviä ystäviä ja Aavan ja Sallin tilanne on ajoittain vielä pahempi.

Aavalla on ollut havaittavissa pitkin tätä vuotta pikkuhiljaa kehittynyttä halua päästä arvoasteikolla Fannin yläpuolelle ja nyt viimeaikoina tilanne on riistäytynyt kokonaan käsistä. Aava on päässyt hyökkäämään muutamaan otteeseen Fannin päälle sillä seuraamuksilla, että Fanni pelkää nyt Aavaa aika paljon. Fannin pelokkuus pahentaa vielä tilannetta, kun Aava saattaa olla ihan hyvillä mielin, mutta sitten kun se huomaa kuinka Fanni pelkää sitä niin se rupeaa oikein ylväilemään, että jaa täällä pelätään häntä ja rupeaa taas ilkeilemään. Nykyään Aava ja Fanni erotetaan koulupäivien ajaksi toisistaan portilla, sen takia, että Fanni saa rentoutua eikä sen tarvii kokoajan pelätä Aavan tulevan jostain nurkan takaa. Muuten ihmisten läsnäollessa ne on kuitenkin ihan yhteisissä tiloissa ja ulkona ollessaan tulevat toimeen keskenään vaikkei ystäviä olekaan.Lenkeillä Fanni on kyllä yleisesti se pomo, jota Aava saa väistellä ja varoa ainakin hihnassa, eikä Fanni pelkää Aavaa yhtään ja vapaana ollessaan ne leikkivätkin keskenään.

Aava ja Salli taas on ruvennut tässä viimeisimpien kuukausien aikana kyöräämään toisiansa ja saattavat tapella päivän aikana monia kertoja vakavasti, jos tilanteita ei estetä. Joskus tappelun syynä on ruoka tai lelu, mutta yleensä ei mitään näkyyvää syytä. Koirat luovat toisiinsa merkitsevät katseet, eikä silloin ole enään mitään tehtävissä ja hetkessä ne ovat jo toisiensa kimpussa. Tappelut tapahtuvat siis nimenomaan sisätiloissa, ulkotiloissa niillä ei ole mitään ongelmia ja ne leikkivät yhdissätuumin monia tunteja keskenänsä. Sisätiloissakin ne saattavat leikkiä samoilla leluilla ja painia. Jännä yksityiskohta on myös se, että jos niiden tilaa rajoittaa edes vähäsen koko talosta niin ne tulevat loistavasti toimeen keskenänsä, mutta heti jos ne on koko talossa yhtäaikaa vapaana niin tappelu on taattu. Myös yleensä aina kun Aava on hyökänny Fannin kimppuun niin Salli on ollut silloin meillä ja silloinhan myös Salli hyppää mukaan tappeluun vaikka ei tiedä mistä tapellaan ja sitten siinä onkin kasassa kolme koiraa. Fannin ja Sallin suhde on kunnossa eikä niillä ole mitään ongelmia koskaan ja Salli nuoleskelee kunnioittavasti Fannin suupieliä.
 Tappeluissa on selvitty aina vain pienillä ruhjeilla. Mutta aina kun Aava ja Fanni tappelee niin Fannin muutenkin herkät korvat on niitattu niin että veri vuotaa ja on kipeät.

Reilu viikko sitten kun me lähdettiin Rukalle niin Fanni meni tuttuun hoitopaikkaansa, mutta Aavan ja Sallin hoitopaikassa oli miettimistä. Lopulta eräs tuttu tuli siksi aikaa meille asumaan Aavan ja Sallin kanssa. Hoitaja piti varustaa tietenkin kovilla sotasuunnitelmilla tappelujen varalta ja pystytettiin häkkejä ja portteja mihin se voi tunkea koirat. Mutta mitä vielä, koirat oli ollut koko viikon vapaana keskenänsä koko talossa ilmaan minkäännäköisiä aikeitakaan tappeluista! Eli ilmeisesti Aavan ja Sallin tappeleminen johtuu meistä ihmisistä...

Fannin ja Aavan tilanteessa tappeluiden estäjänä toimii Fannin rauhoittelueleet ja haluttomuus ruveta tappelemaan. Fanni raukka yleensä nukkuu jossain pedillä eikä liikuskele pitkin taloa yhtäaikaa Aavan kanssa vältttääksen Aavan kanssa kohtaamiset kasvoikkain ja jos Aava luo katseita Fanniin ja murisee niin Fanni kääntää pään pois tai lähtee kokonaan tilanteesta mahdollisimman huomaamattomasti.
Aava ja Salli taas ovat kummatkin tässä tilanteessa niin voimakastahtoisia ja dominoivia, että ne pyrkivät kummatkin aivan tahallisesti tappeluun, eikä niitä estä mikään ja olihan se kai odotettavissa, että kaksi 1,5 vuoden ikäerolla olevaa vahvaa narttua ei ole ikuisesti sovussa. Mutta onneksi Salli ei asu täällä vakituisesti ja silloin kun se täällä on niin niiden erilleen portittaminen on mahdollista. Vaikka Sallin ja Aavan tappelu on kiivaampaa koska siinä on kaksi tappelijaa, niin Fannin ja Aavan tappelu on kuitenkin pahempaa, koska Fanni ei tee mitään väärää ja Aavan on niin paljon Fannia vahvempi, että Fanni ei mahda Aavalle mitään ja joutuu sen jyräämäksi.

Tällähetkellä onneksi Aavan isottelu on saatu hallintaan ja se tulee Fannin kanssa hyvin toimeen vaikkeivat ylimpiä ystäviä olekaan. Mutta jännitystä ilmapiiriin syntyy taas kun Salli ilmestyy paikalle joulunviettoon, että rauhallista joulua vai miten se oli...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)