lauantai 7. syyskuuta 2013

Jälkeä


Eilen kunnostauduin Aavan kanssa oikein pellolle jäljestämään, viime kerrasta taitaa vierähtäneen jo enemmän kuin vuosi tai sitten kaksi. 
Ensimmäinen jälki oli pitkä suora (tarkasta pituudesta ei tietoa) jäljellä oli välissä 1-4 askeleen tyhjiä ja sitten yksi 10 askeleen tyhjä väli. Ennen jäljelle päästämistä rauhoitin Aavan makaamaan jäljen aloituksen lähelle ja päästin menemään hetken päästä. Aavalle taisi jonkinlainen kutina olla jäljestämisestä vielä, kun hinkui jo innoissaan lupaa lähteä ja tiesi heti mitä tehdä. Aavan työskentely oli yllättävänkin hyvää ja maltillista, mutta kokoajan sai hihnalla himmailla vauhtia sopivasti.
Ajettiin heti toinen jälki perään; muuten samanlainen, mutta ainakin puolta lyhyempi. Se meni saman tapaan kuin ensimmäinenkin.

Eilisestä intoutuneena lähdettiin tänäänkin jälkeilemään ja otettiin Sallikin mukaan. Kummallakin oli pitkät suorat, Aavalla vähän pitempi ja enemmän tyhjää jäljellä.
Aava taas innosta puhkuen tuli paikalle ja jäljesti taas mukavan rauhallisessa mielentilassa, heinikosta kuului kova tuhina ja röhinä :)
Sallille tämä oli myös tämän kesän ensimmäinen jälki ja kokonaisuudessaan ehkä viides jälki mitä on ikinä tehnyt. Siihen nähden yllätyin kuinka nopeasti Salli tajusi idean ja keskittyi rauhallisesti tehtävään,. Välillä Sallin piti toki keskeyttää tehtävä ja katsoa ympärille ettei mitään uutta ole tapahtunut lähipiirissä.



Aava pyörtyi viikolla taas, ja tälläkertaa ilman terriereiden apua. Aava sai yksin ulkona ollessansa jonkun kauhean hepulin ja juoksi hulluna alapihaa ympäri, sitten se kävi minun luona ja pyörtyi hetken päästä. Tämä kerta oli ensimmäinen, että olen ainakaan itse ollut todistamassa pyörtymistä "rasituksessa". Toki en näe useinkaan mitä se yksin ulkona puuhailee, joten kuka tietää kuinka paljon se tuota harrastaa, mutta eipä sillä ole koskaan esim. agilitytreeneissä yms. ollut ongelmaa pysyä tolpillaan.
Tänään kun jäljen jälkeen päästettiin Aava ja Salli pellolla vapaaksi, niin ne juoksivat perätysten aivan reikäpäisinä pitkin peltoja pinkoen eikä Aavalla ollut minkäänlaisia pyörtymiseen liittyviä oireita, heinää ja omenoita se söi senkin edestä aivan hulluna.
Aava on syönyt jo parisen kuukautta Nutrolin Seniori -öljyä ja nyt se saa myös Vitamax-tabletteja iltaisin, vaihdettin sen ruokakin nyt vehnättömäänvarmuuden vuoksi kun näyttää noita tassuja kaluavan aikalailla. Fannin valeraskaus alkaa olla jo voiton puolella, mutta Aavan näytää olevan vielä päällä, mikä näkyy maidon kerääntymisenä nisiin, vaikka Aava ei onneksi muuten oireile mitenkään (kuten hoida leluja ja lukittaudu sängyn alle niinkuin Fanni).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)