perjantai 18. lokakuuta 2013

No nothing. Just real meat and bones.



Ja Aavan tutkimukset senkun jatkuu... Keskiviikkona käytiin lääkärissä aikeissa mennä pukemaan holter-liivi päälle uutta tutkimusta varten. Tällä kertaa lääkäri teippasi ja pakkasi johdot lähemmäks 5 cm paksuiseen sideharsopakettiin, että piuhat pysyy varmasti paikallaan. Sitten lääkäri lähetti meidät taas pihalle muutamaksi minuutiksi juoksentelemaan, että varmistutaan laitteen toimivuudesta. Sisällä sitten katsottiin millaista käyrää laite on ruvennut tekemään ja eihän se taas hyvää ollut. Lääkäri otti soiton Helsinkiin samalle specialistille joka pari viikkoa sitten oli Aavan käyrää tutkinut ja ohjeistanut kuinka piuhat kiinnitetään niin, että ne varmasti pysyy. Ne sopivat sitten, että riisutaan liivi pois ja se Helsingin specialisti tulee marraskuun alussa Jyväskylään oman, paremman laitteensa kanssa ja tutkii Aavan ja asentaa laitteen sille sitten lopuksi.


Meidän koirat on aina syönyt enemmän tai vähemmän lihaa ja luita, mutta aina pääasiallisesti kuivaruokaa. Monesti on tullut mietittyä raakaruokintaa, mutta se on vaikuttanut aika hankalalta ja aikaavievältä. Nyt kuitenkin yksi päivä eksyin Mushin sivuille ja innostuin asiasta enemmän. Raakaruokinnassa on aivan yksinkertainen periaate (raakaa lihaa, luita, sisäelimiä sekä vihanneksia ja hedelmiä) eikä se ole edes hankalaa sillä Mush tarjoaa myös valmiita paketteja jossa on kaikki mitä koira tarvitsee eikä tarvi itse huolehtia että koira saa kaikkea tarpeellista oikean määrän. Ollaan monia vuosia haettu Kennelrehun autolta isompia eriä lihaa ja luita, mutta nyt olen ostanut Mustista ja Mirristä lihapötköjä ja luita, kunnes maanantaina saadaan Lempimuonalta tilaamani lihaerä Mushin tuotteita.Toistaiseki syötetään raakaruokaa vain puoliksi joten koirat saa vielä aamuisin normaalia kuivamuonaa, mutta tulevaisuudessa ehkä jätetään kuivamuona kokonaan pois.
Tänään käytiin kaupungissa eräässä lihakaupassa ja kysyttiin samalla koirille luita. Meille tuotiin takahuoneesta kolme isoa laatikollista Naudan luita ja yksi laatikko maksoi kuulemma viisi euroa ja pienemmissä erissä ne ei antanut niitä. Otettiin sitten yksi laatikollinen naudan putkiluita ja selkärankaa yms. joille pitää näyttää vähän kirvestä ennen pakkaseen laittoa. Tuolla hinnalla olisi eläinkaupasta saanut samaa tuotetta pari vaivaista palaa, joten ehkä vähän järkevämpää on hakea luut lihatuottajilta joista monet antaa niitä ihan ilmaiseksi tai ainakin puoli-ilmaiseksi.


Aava on syönyt aina jalkojansa ja ne onkin sisäpuolelta aivan verisen punaiset. Lisäksi se nykyään syö itseänsä mahanalta sekä hännänalustaa ja rapsuttelee myös melko paljon naamaa ja korvia. Korvat on ihan hyvässä kunnossa ja karva on ihan normaalia eikä ihokaan oireile muutakuin tassuista. Eilen pesin Aavan tassut aikaisemmin lääkäristä saadulla allergiashampoolla, pitää nyt jatkaa sitä ja katsoa josko se helpottaisi kutinaa ja toivotaan josko uusi ruokavalio toisi myös apua oireiluun.


Fanni sai oman villapaidan :-)

1 kommentti:

  1. Todella ikävää tämä Aavan juttu. Toivotaan vain hyvää!

    Sitten uteliaana haluaisin tietää, että missä tämmöinen lihapaikka, jossa koirillekkin saa jotain luita nuin halpaan hintaan? :D

    VastaaPoista

Tassunjälkesi :---)