sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Ja jatkuu...



Aavan lopullisten holter-tutkimusten tuloksia on odoteltu ja niiden saamista on pari kertaa jo siirretty myöhäisemmäksi. Maanantaina joku specialisti Helsingistä oli valmentamassa kyseistä sydänlääkäriä ja oli sitten samalla katsonut myös Aavan sydänkäyrää koska sen lukemisessa oli ollut ongelmia. Torstaina meille sitten vasta soitettiin ja kerrottiin, että Aavan holter tutkimus onkin epäkelpo ja sama liivitutkimus pitää tehdä kokonaan uudestaan. Vapaita aikoja ei tietenkään ollut kuin vasta viikon päähän ja siitä sitten vielä muutama viikko että se uusi saadaan tutkittua, eli odotellaan taas vaikka se kuukausi ennenkuin kuullaan jotain uutta...
Aava on ollut jo kohta kaksi kuukautta tällä elämänohjeella, että ei saa kiihdyttää yhtään ja ulkona saa käydä vain pissalla ja kakalla ja muuten pitäisi kai oikeastaan nukkua. Aava nyt sattuu olemaan elävä koira ja rodultaankin niinkin rauhallinen kuin bokseri, joten vaikka teoriassa kuulostaa yksinkertaiselta niin käytännössä se ei ihan noin vain mene :-)  Aava kun hyppii puolituntia kattoon jo pelkästään siitä, että joku tulee kotiin ja vartioi tekemisen puutteessa kaikkia pikkuääniä ja haukkuu ikkunassa. Aavaa ei tietenkään tarkoituksella kiihdytetä ja siltä kielletään pahimmat höyryjen päästöt, mutta täytyy myöntää, että kyllä se on pihallakin käynyt ja jopa hölkännytkin vähän! Väitän, että jos Aavaa pidettäisiin pari kuukautta neljän seinän sisällä niin se aivan takuulla olisi kokoajan sellaisessa tilassa joka kyllä kiihdyttää kyllä sen sydäntä enemmän kuin se, että se puuhailee pihalla ja sen jälkeen nukkuu rauhassa sisällä. Ulkona Aava saa myös paljon paremmin happea kuin lämpimässä sisätilassa. Aava ja Fanny on saanut kuluttaa aikaansa syödessään paljon hirven ja naudan tuoreita luita joista ne tykkää paljon!

Harmittaa todella paljon kun ei päästä Aavan kanssa osallistumaan ensi viikonloppuna tokonuorten syysleirille. Arvelin kyllä että asia on näin, mutta varmisitin vielä, etten olisi saanut mennä Fannin kanssa tälle leirille, mutta paikka on koirakkokohtainen eikä koiran vaihtaminen ole sallittua. Tein päätöksen etten lähde itsekään ilman koiraa vaikka siellä olisi saanut varmasti taas paljon uusia vinkkejä ja siellä on hyviä luentoja. Toivotaan, että Aava ei kupsahda ennen seuraavaa leiriä ja päästään sitten kevätleirille eikä jouduta kokonaan luopumaan paikastamme... :-)


Oltiin Fannin kanssa viikko sitten KS-boksereiden kanssa Doboilemassa ja oli kyllä ihan mielenkiintoista ja tehdään varmasti jatkossakin! Ennakkoepäilyistä huolimatta Fanni hyppäsi ketterästi 85 cm jumppapallon päälle ja teki muitakin liikkeitä vaihtelevasti eikä omistajatkaan helpolla päässeet! Sallilla oli vähän huonompi päivä eikä se oikein jaksanut keksittyä itse asiaan.


Eilen oli mielenkiintoinen seminaari Koiran vieteistä ja niiden hyödyntämisestä koulutuksessa. Seminaarin piti maalimies ja sotakoiraohjaaja Onni Mäkinen ja lopuksi se leikitti vielä 10 esimerkkikoiraa ja antoi omistajille neuvoja kuinka kutakin koiraa kannattaa jatkossa leikittää. Oltiin ilmoitettu Salli ja Aava aikoja sitten tähän leikitykseen, mutta koska ei saatu Aavan tilalle toista koiraa pienellä varoitusajalla niin jouduin mennä paikalle Fannin kanssa, heh!
Selitin tilanteen kyllä Onnille ja kerroin että todennäköisesti Fanni ei leiki ollenkaan ja se käski urheiluhengellä tulla kokeilemaan :-) Fanni yllättikin suuresti ja oli yllättävänkin hyvin mukana ja jopa puri patukkaa jota ei yleensä oikein tee huonoilla hampaillansa!  Mutta kyllä Onnikin totesi että ehkä on ihan hyvä jatkaa vain namipalkalla, lelupalkkaus kun ei Fannille kovin paljoa anna takaisin.


Mulla alkoi syysloma mutta vähän tunnelmaa latistaa se, että ei pääse vieläkään kunnolla lenkkeilemään, syksy kun on parasta aikaa lenkkeillä bokserin kanssa. Fannia ei kiinnosta kirmailla metsässä joten täytyy tyytyä taajamalenkkeilyyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)