perjantai 31. tammikuuta 2014

Vuoden alkua


Vuosi on kovassa vauhdissa jo ja jotain ollaan jo tehtykin.
6.1. käytiin Pieksämäellä taas koittamassa onneamme toko-kokeessa surkein tuloksin, mutta silti hyvillä mielin monesta onnistuneesta asiasta. Tuomarina oli mukava Mauri Pehkonen. Paikkana oli halli joka oli mukavasti eristetty yleisöltä ja muilta häiriöntekijöiltä, vaikkakin ehkä liiankin hyvin, sillä sitten kun jostain joku pieni ääni kuului muuten hiljaisessa hallissa, niin koiran keskittyminen herpaantuu. Johtuen ehkä osittain viileästä ilmastakin niin Aava oli edellisiin kokeisiin verrattuna mukavan innokas ja virkeä tälläkertaa!

Luoksepäästävyys 9
(Nousi ja meni turhankin iloisena tervehtimään)
 Paikalla makaaminen 8
(Alku- ja loppuasennot vasta toisella käskyllä ja Aava tärisi kylmyydestä/jännityksestä ja teki puolessavälissä jonkin ihme venytysliikkeen jolloin kohosi vähän ylös mutta palasi takaisin maahan)
 Seuraaminen kytkettynä 8
(Alku oli kivan voimakasta ja innokasta, ihan toisenlaista mitä ennen on ollut kokeissa, mutta sitten jotain pieniä herpaantumisia tapahtui matkalla)
 Seuraaminen taluttimetta 7
(En muista enään paljoakaan, mutta taas oli muistaakseni osittain mukavan innokasta seuraamista, mutta taisi taas lähteä haahuilemaan jossain vaiheessa)
 Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
(Vaikka on sujunut nykyään paljon paremmin kuin ennen, mutta paljon pelkäsin tätä liikettä ja niinhän siinä sitten kävi, ettei se maahan mennyt)
 Luoksetulo 10
(Loistava! Kovalla vauhdilla ja suorat loppuasennot. Tuomari kehui moneen kertaan loistavaa luoksetuloa ja kehui kuinka kovaa tuli, mutta silti sai tehtyä noin siistit asennot)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
(Seuraamisessa tapahtui joku hämmennys ja se levisi heti lähdössä, josta Aava lähti vain haahuilemaan johonkin ilman kontaktia, eikä sitten kuunnellut pysähtymiskäskyä)
Estehyppy 0
(Toinen pelätty liike jota ei olla päästy yhtään treenaamaan. Tuomari sanoi alussa heti, että mieluummin pidätte pannasta kiinni kuin päästätte koiran karkaamaan esteelle. Talutin Aavan pannasta esteen eteen, josta se menee aina kokeessa aivan lukkoon ja joudun väkisin vääntämään sen perusasentoon ja tossuluonteensa takia se ei uskalla lähteä ekalla käskyllä liikkeelle, koska pelkää tekevänsä jotain väärin. Kun ei lähtenyt ekalla, niin toisella käskyllä annoin käsimerkin avuksi, että varmasti menisi yli)
Kokonaisvaikutus 7
(Oli mukavasti kuulemma mukana, mutta pari harmittavaa nollaa, ja tässäkin vielä mainitsi loistavasta luoksetulosta)

Ja loppupisteet olivat siis huimat 114! :-)
Mutta erittäin positiivista oli Aavan innokkuus ja ekaa kertaa kokeissa se tuntui oikeasti saavansa jotain iloa siitä että ei saanut kunnon palkkaa vaan vain kehuja ja taputuksia ja niiden voimalla jaksoi kokoajan innokkaasti jatkaa seuraavaan liikkeeseen! Ennen seuraavaa kokeilua voisi vihdoin ottaa oikein asiakseen noiden jäävien ja varsinkin hypyn hiomisen sille tasolle ettei tarvitse olla aina lähes varma että ne eivät tule onnistumaan, kun ite olen niin laiska järjestelmälliseen treenaamiseen varsinkin näin talviaikaan kun hallejakaan ei ole missään lähettyvillä.


Joululomalla alkoi myös pyörimään joka toisena viikkona JATin hallilla agilitytreenit. Ekalla kerralla tehtiin pientä radanpätkää, mutta se meni vähän semmoiseksi totutteluksi uuteen paikkaan ja meidän seuran maalaiskoirat olivat muutenkin aivan ihmeissään kun viereisillä kentillä meni muitakin koiria! Aava kehitteli myös yhdestä lempiesteestänsä, putkesta, itsellensä kamalan kauhukuvan, kun ei pitkän tauon jälkeen muistanut miten putkeen mennään sisään ja töksäytti suoraan otsallansa tai lapaluillansa putken suuhun ja ilmeisesti vähän satutti itsensä kun putkesta tulikin yhtäkkiä aivan kamalan pelottava este! Palattiin sitten aivan alkeisiin lyhentämällä putki lyhyeksi suoraksi josta uskaltauduttiin kerran mennä ja sitten pelko olikin jo voitettu! Pari seuraavaa treenikertaa onkin jäänyt sitten välistä Aavan juoksujen takia.




Talvi on oma lempivuodenaikani, silloin kun on paljon aurinkoisia kelejä ja sopivan paljon pakkasta, niin että kaikkialla on ihanan valkoista ja sellaista nyt on ollutkin joten on kelvannut lenkkeillä jäällä! Ollaan kierretty lähes päivittäin joko potkukelkalla tai kävellen lyhyempi tai pidempi lenkki jäällä ja koirat on pärjänneet kovillakin pakkasilla hyvin takit päällä, vaikka välillä meinaa tassut jäätyä inhottavasti.



3 kommenttia:

  1. Teidät on haastettu :)

    http://pinseriliiga.blogspot.fi/2014/02/meidan-blogimme-on-haastettu.html

    VastaaPoista
  2. Teidät on haastettu! :-)

    http://cehvelijakamuli.blogspot.fi/2014/02/haaste.html

    VastaaPoista

Tassunjälkesi :---)