torstai 2. tammikuuta 2014

Vuodesta 2013 Vuoteen 2014


2013 vuosi vilahti ohi aivan huomaamatta ja vuosi on vaihtunut jo pykälän eteenpäin. Paljon mahtui viime vuoteen, ja toivottavasti paljon mahtuu myös tulevaan vuoteen 2014.
 Suurinosa viime vuodelle asetetuista suunnitelmista ja tavoitteista jäi aika pahasti täyttämättä, mutta paljon myös onnistumisia mahtui mukaan.



Tavoitteet 2013 Aava:

- Hoitaa sijoitusnartun velvollisuudet
Aava sai kasvattajan hoivissa 10.1. neljä hienoa tiikeripoikaa!
- Käydä näyttelyissä selvästi vähemmän, mutta mahdollisimman hyvin tuloksin
Vähemmän käytiin, mutta siltikin muutamassa turhassa tuli pyörähdettyä. Tulokset ei olleet koko vuonna mitenkään erityisiä lukuuottamatta Laukaan RN 7.7. jossa Aava oli ROP ja sai kolmannen SERTinsä!
- Päästä agilityn jatkoryhmään ja mahdollisesti taitojen salliessa jopa epävirallisiin kisoihin
Ryhmään päästiin ja edettiin harppauksella, mutta kisoissa ei käyty.
- Jatkaa VEPEä ja yrittää keretä treenaamaan sitä enemmän
Päästiin jatkamaan, mutta vieläkin jäi treenaaminen turhan niukaksi.
- Epävirallisiin tokokokeisiin ja ehkä jopa virallisiin
Epävirallisissa ei käyty, mutta neljässä virallisessa kylläkin. Päästiin mukaan myös Kennelliiton tokonuoriin ja saatiin valmennusviikonlopusta paljon vinkkejä ja intoa tulevaan.
- Loppuvuodesta mahdollisesti BH-koe
Ei oikeastaan edes suunniteltu menevämme ja Aavan kesäinen velttous tottiksessa sekä loppuvuoden "sairasloma" vielä katkaisi loppuvuoden treenaamiset ikävästi.
- Yrittää käydä jäljestämässä ahkerammin ja kokeilla kunnolla canicrossia
Jaa-a, jäljestys ei valitettavasti edelleenkään merkittävästi elpynyt, syksymmällä kyllä käytiin jonkin verran pellolla jäljestämässä, mutta merkittävää edistystä ei tullut. Käytiin canicross kerhoillassa ja siellä suunniteltiin pientä yhteistä ryhmää jonka kanssa voisi käydä juoksemassa, mutta se ei sitten koskaan toteutunut loppuun asti.
- Yrittää pysyä yhtä terveenä kuin tähänkin asti
Lääkärikäyntejä ainkin tuli rutkasti kerrytettyä, vaikka ihan mitään merkittäviä sairaskertomuksia ei varsinaisesti sitten tullutkaan. Aava pyörtyili kesällä kolme kertaa jännittyessään naapurin terriereistä ja yhden kerran juostessansa hulluna pihaa ympäri, lisäksi Aava oli tokokokeissa jotenkin tosi veltto ja haluton tekemään oikein mitään ja epäiltiin kilpirauhasen vajaatoimintaa ja lopulta montaa muutakin tautia, mutta kaikkien kohdalla tulokset näytti negatiivista. Sydämestä kuului nyt sivuääni jota ei ennen ole kuulunut ja sitten epäiltiin kaikkia mahdollisia sydänsairauksia ja rampattiin eri sydäntutkimuksissa moneen kertaan. Lopultakaan sydämestä ei onneksi löytynyt mitään mikä selittäisi oireet, joten todennäköisesti Aavan hengityselimissä on jotain ahtauksia, jotka on nyt ruvenneet vaivaamaan. Muuten Aava on ollu aika terve, mutta tassujansa se on kalunnut aika paljon ja välillä rapsuttelee itseänsä, vaikka karva ja iho on hyvät. Kesällä Aavalla oli myös erittäin raju ripuli, mikä saatiin lopulta onneksi taltutettua kotikonstein lääkitsemällä.


Tavoitteet 2013 Fanny:

- Pari virallista toko- sekä rallytoko -kisaa
Käytiin ainoastaan epävirallisessa rallytokossa.
- Fannin iloksi käydä henga-agissa, harjoitella AVO-luokan liikkeitä ja uusia temppuja
Varsinkin Aava ollessa alkuvuodesta pois kotoa, niin oli hyvää aikaa harjoitella pari uutta temppua ja AVO-luokan liikkeitä ja kesällä käytiin henga-agissa pitämässä hauskaa. Käytiin myös tutustumassa pari kertaa doboiluun.
- Bokserinäyttelyiden turistiluokkiin osallistuminen 
 Erikoisnäyttelyssä Fanni oli hienosti ROP-turisti ja KlubSiegerissä Turisti 2.
- Pysyä kaikinpuolin yhtä terveenä kuin tähänkin asti
 Tämä osio ei valitettavasti Fanninkaan osalta mennyt ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Lääkärissä käytiin kerran, kun poistatettiin ikenen liikakasvua, mutta se olikin niin pahaksi jo päässyt, että samalla kertaa ei keretty käydä koko suuta läpi. Lisäksi samalla reissulla selvisi, että Fannilla on toisessa polvessa melko paha nivelrikko ja toisessa alkavaa. Syksyllä Fannille ilmestyi mahan alle peukalonpään kokoinen muljuava patti, joka kaikkien tekstien mukaan vaikutti vahvasti nisäkasvaimelta, mutta kun viivyteltiin lääkäriin menoa niin yhtäkkiä koko patti olikin tiessään, eikä sitä sen koommin ole näkynyt. Loppuvuodesta Aava pääsi puremaan Fannia pari kertaa korvaan niin, että niistä tuli verta ja menin laittamaan korvaan ilmeisesti jotain sopimatonta ainetta, josta Fannin korvat ärtyivät ja tulehtuivat aika pahaksi, mutta sekin selvittiin kotikonstein hoitamalla ja nyt korvat ovat jo parantuneet.



Tavoitteet 2014 Aava
  • TK1 ja AVO-luokan liikkeet valmiiksi kisoja varten
  • Käydä muutamissa näyttelyissä
  • BH-koe?
  • Agilityn jatkaminen kisaryhmässä ja kisoihinkin ehkä
  • VEPEä jatketaan kesällä ja edelleen yrityksenä ahkerampi kuivanmaantreenaus
  • PK-lajejeista jäljestystä mahdollisimman paljon ja madollisesti haku-ryhmään keväällä
  • Mutta koska ilman riittäävää terveyttä ei mitään näitä edellämainittuja juttuja voi tehdä, niin ennenkaikkea yritetään pysyä kaikinpuolin mahdollisimman terveenä!


Tavoitteet 2014 Fanny
  • Ainakin epäviralliseen rallytokoon ehkä viralliseenkin
  • Paljon kaikkea hauskaa tekemistä
  • Ennenkaikkea pysyä mahdollisimman terveenä ja yrittää pitää Aava pois Fannin kimpusta, ettei Fannin tarvitse pelätä sitä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)