lauantai 6. syyskuuta 2014

AVO korkkaus!



Päätettiin sitten sopivan kokeen eteen tultua rohjeta korkata meidän eka AVO-luokan koe. Uusia liikkeitä ei oltu oikeastaan kokonaisina tehty juuri ollenkaan ja mentiin vähän kattelu mielellä kokeeseen, kun lähimailla kerta semmoinen järjestettiin. Yritettiin kovasti treenata muutamaa viikkoa ennen koetta, mutta viimeinen viikko ennen koetta pidettiin taas tarkoituksella tyystin treenitön ja leikitön viikko.

Koe järjestettiin Laukaassa ja tuomarina toimi mukava Marko Puranen, pisteitä tuli 140 eli juuri vaadittava määrä jotta saattiin tulokseksi AVO2.

Paikalla makaaminen (3min, ohjaajat piilossa) 10
Tämä oli eka kerta kun tehdään tämä liike ryhmässä. Aava makasi briardin ja rotikan välissä ja kyllä oli jännät paikat piilossa, varsinkin kun alettiin kuuntelemaan että joku koira rivistä rupesi murisemaan ja haukkumaankin. Iloisena yllätyksenä Aava makasi suorassa eikä ollut vaihtanut edes lonkalle, tuomari kommentoi että vaikka kaveri oli yrittänyt prvosoida niin pysyi erittäin hyvin paikallaan! Eli ilmeisesti tämä briardi oli yrittänyt vähän pöristä siinä vieressä mutta Aava ei ollut ollut moksiskaan! Vapautuksen jälkeen Aava ja rotikka rupesi rähjäämään heti hihnoissa vaikka oli juuri siivosti maannut siinä vierestysten vapaina :-D.
Seuraaminen taluttimetta 9
Ei parhainta seuraamista, mutta ei huonointakaan. Vähän löysähköä ja laiskaa, mutta ihan ok näin Aavan koeseuraamiseksi.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Meidän entinen murheliike, nykyään kokeissa saatu tästä jopa kymppiä, mutta nyt vanha ongelma rupesi taas kummittelemaan. Aava ei ollut jotenkin seuraamisessakaan mukana ja sitten käsky meni siltä vähän ohi eikä päättänyt mennä toisellakaan käskyllä vaan jäi seisomaan. 
Luoksetulo (pysäytys keskellä) 5
Tämä liike oli täysin keskeneräinen eikä ollut oikein hajuakaan mitäköhän Aava mahtaa tehdä tässä. Aava lähti kovaa luokse, himmasi ensimmäisellä käsimerkillä ja toisella taisi sitten pysähtyä melko valuvasti. 
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7
Seuraaminen laahasi heti alusta ja jouduin antamaan seuraamiskäskyn uudestaan, seisahtui muistaakseni ihan hyvin.
Noutaminen 7
Tämä oli toinen liike luoksetulon lisäksi mikä oli vähän epävarma ja keskeneräinen liike. Lähti kovaa kapulalle ja otti hyvin kiinni, lähti palauttamaan ravilla mutta lopun tuli laukalla. Palautti eteen vähän vinosti ja muutenkin löysästi ja perusasentokin oli vino. 
Kauko-ohjaus 8
Iloinen yllätys! Tämä on ollut kotona vahva liike Aavalle, mutta se oli tässä vaiheessa koetta jo aika löysällä päällä joten ajattelin että saattaa pistää tämän liikkeen vähän läskiksi. Peruasentoon ei olisi millään enää jaksanut tulla ja meni vasta toisella käskyllä maahan. Mutta itse kaukokäskyt meni ihan loistavasti, tosi napakoita ja kokonaisia eikä jättänyt esim. istumista vajaaksi.
Estehyppy 8 1/2
Oltiin turhan vähän päästy tätä treenailemaan, mutta se meni sitten loppujen lopuksi ihan hyvin. Lähti hyvin hyppäämään ja istu hyvin käskystä, hyppäsi takasin kolauttaen vähän esteeseen ja tuli vähän kai vinoon eteen ja vinoon sivulle.
Kokonaisvaikutus 8
Koira rupesi toimimaan heti kun kuulemma lopetin jännittämisen :-)


Aava oli jotenkin jännällä päällä. Se oli toisaalta löysä ja laiska, niinkuin monessa muussakin kokeessa ollut (tosin ei ihan niin pahasti kuin joskus on ollut) mutta sitten se kuitenkin syttyi kehuista tosi paljon mitä se ei yleensä tee jos se on semmoinen vetämätön ollut kokeissa. Tästä jäi ihan ok mieli ja nyt tiedetään mitä lähdetään treenaamaan lisää :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)