tiistai 15. joulukuuta 2015

Rapsakkaa

Kauneus on katsojan silmissä.. ;-D

Nyt alkaa täälläkin onneksi ilma laskemaan taas nollan alapuolelle ja luntakin on toivottavasti lähipäivinä tulossa. Minullakin on joululoma jo käytännössä alkanut ja ollaan Aavan ja Pöpön kanssa päivittäin lenkkeilty rapsakkaassa kelissä harjun poluilla, ja on Fannikin päässyt yksityisille pienillä kävelyillensä.

Aava on parantunut hyvin steriloinnista ja käytiin poistamassa tikitkin jo perjantaina. Tikit pääsi heti muutama päivä leikkauksen jälkeen pieneltä matkalta purkautumaan ja haava oli vähän auki loppupäästä. Pesin haavaa pari kertaa päivässä ja levitin siihen otsoniöljyä, haava umpeutuikin sitten tällä hoidolla hyvin ja tikkien poistossa tämä aukko oli enää vain pintanaarmu.
Samalla kun Aavalta ennen leikkausta otettiin munuais- ja maksa-arvot, niin käskin ottaa myös kilpirauhasarvot. Aavalla on perinnöllinen alttius kilpirauhasen vajaatoimintaan ja oireita lukiessani ajatus Aavan sairastumisesta kyseiseen tautiin vahvistui.
Viime viikolla tulikin sitten tieto, että kyllä Aavalla tämä kyseinen sairaus on ja aloitettiin siihen sitten melko pian lääkitys. Sairaus ei tullut minulle ollenkaan yllätyksenä ja osittain jopa toivoinkin, että Aavalla tämä olisi, koska sillä saattaisi hyvällä tuurilla selittyä Aavan iho-ongelmat ja ajoittainen vetämättömyys.
Kilpirauhasen vajaatoiminta ei oikein lääkittynä haittaa koiraa millään tavalla eikä lyhennä elinikää, nykyään se ei myöskään haittaa koiran kanssa kilpailemistakaan, joten sinänsä se on ns. "mukava sairaus". Ja jos lääkityksen myötä saadaan Aavan ajoittaiset iho-ongelmatkin aisoihin, niin mieluummin näin kuin, että ne johtuisivat jostain allergiasta tms. vaikeasti hallittavasta sairaudesta. 
Aava on nyt viikon verran syönyt lääkettä aamuin-illoin ja muutaman viikon päästä pitäisi mennä kontrolliverikokeisiin, jotta nähdään onko lääkitys tällä annostuksella kohdillaan.

Harmaaposki <3

Fanni taasen alkaa pikkuhiljaa päästä kortisonista kokonaan eroon ja onkin nyt taas reipastunut sen myötä mukavasti ja jaksaa hyvin kipittää pieniä lenkkejä ja ottaa spurtteja välillä. Viime viikon perjantaina koulusta tullessani Fanni varoi taas niskaansa joten annoin sille tiukempaa kipulääkettä ja kun Aavan kanssa palattiin lääkäristä kotiin, niin Fanni oli jo taas täysin normaali.


Aava on ihan kriisihoidon tarpeessa, kun Pöpö syö sen kaikki lelut..
Tarkin kuva minkä onnistuin saamaan noista kahdesta sankarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)