perjantai 28. kesäkuuta 2013



Haettiin Aavan kanssa 19.6. olevaan Mäntän toko-kokeeseen, mutta se oli silloin täynnä. Kahta päivää ennen koetta tuli kuitenkin tieto, että mukaan mahtuisi vielä ja otettiin sitten paikka. Tokoa oltiin treenattu vain kerran edellisen kokeen jälkeen ja tuli vähän kiire treenata niitä vajavaisia liikkeitä.

Kokeessa oli mukavan rento ilmapiiri, osin johtuen ehkä myös rennonletkeästä tuomarista. ALO-luokassa oli Aavan lisäksi 12 koiraa ja paikkamakuut suoritettiin kahdessa ryhmässä. Ekassa ryhmässä paikkamakuusta karkasi neljä koiraa ja pari koiraa pisti siellä jopa hippaleikiksi. Aavan ryhmästä lähti yksi koira, mutta onneksi sen ja Aavan välissä oli sentään yksi koira joten Aava pysyi hienosti paikoillaan eikä ollut aikeissakaan lähdössä liikenteeseen. Tällä kertaa Aava oli bordercollien ja mustaterrierin välissä ja vähän jännitti, että pysyykö se siinä kun ollaan treenattu melkein vain pelkästään yhden koiran vieressäoloa. Mustaterrierin ympärillä pörräsi paarmoja ja se rupesi heilumaan paikoillaan jota Aava vähän ihmetteli ja rupsesi tuijottelemaan sitä välillä. Yhdessä vaiheessa Aava ja mustaterrieri tuijottivat hetken toisiansa yhtäaikaa, mutta onneksi sillä toisella oli niin pitkät karvat silmien edessä niin Aava ei varmaan edes tajunnut sen tuijottavan sitä.
Tuomari kehui Aavaa energiseksi ja iloiseksi bokseriksi, joka jaksoi tehdä tukalan kuumassa säässäkin hyvin hommia. Ja kun pari teknistä homaa saadaan kuntoon niin on kuulemma oikein mukava kisakoira :-) Tulokseksi saatiin siis meidän eka ALO1 pistein 162, joten melko hilkulla oli tuo ykköstulos!  Ja tuomarina oli Juha Kurtti.

Luoksepäästävyys 10 
(nousi seisomaan kylläkin)

Paikalla makaaminen 9 
(nousi taas vasta toisella käskyllä istumaan)

Seuraaminen kytkettynä 10 
(ihan hyvää seuraamista)

Seuraaminen taluttimetta 6
(taisi jätättää pari kertaa ja kontakti katkeili)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6
(jätätti lähdössä ja maahanmenossa otin varmanpäälle ja kumarruin vähän käskyä antaessa ja sitten Aava ei taas noussut istumaan lopuksi)

Luoksetulo 10
(tuomari sano, että "johan oli" ja antoi kympin ;-) )

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7,5
(jätätti taas lähdössä ja istui perusasentoon hitaasti)

Estehyppy 7 
(hyppäsi vasta toisella)

Kokonaisvaikutus 10 




Saatiin Sallille aika Seinäjoen ortopedille heti viime viikon torstaiksi. Jarmo Rintasalo tutki Sallin takajalkoja ja etenkin sitä oikeaa polvea joka on oireillut. Tutkittuaan polvet Rintasalo sanoi, että polvissa ei ole mitään vikaa ja päätti röntgenkuvata Sallin. Kuvissa näkyi, että polvet on ihan priimat, eikä ole merkkiä ainakaan kierrukkavammasta. Lonkatkin olivat tosi siistit eikä aiheuta koiralle mitään oireita, mutta johtuen matalista lonkkamaljoista niin lonkat on hiukan löysät ja tulevat olemaan todennäköisesti virallisesti C-D :tä. Sen sijaan selästä löytyi spondyloosia ja aika pahaa sellaista ollakseen tuon ikäinen koira. Alaselässä sekä myös hännän tyvessä oli monien nikamien välille jo syntyneitä siltoja ja lääkärin mukaan se aiheutti Sallille kyseisiä oireita. Edelleen jäi kyllä epäselväksi pari oiretta jotka selvästi johtuvat polvesta, kuten oikean polven outo naksuminen sekä polveen kertynyt vähäinen neste. Sallille suositeltiin selän lihasten vahvistukseen metsässä juoksemista sekä uintia, joka ei ole kyllä Sallille ongelma, mutta agilityn Salli joutuu lopettamaan.




Aavan agility jäi kuukauden kesälomalle, mutta sen tilalle tuli viime keskiviikkona alkanut VEPE. Käytiin taas kaikki liikkeet läpi ja kouluttaja ihmetteli kuinka paljon Aava on vankistunut sekä kehittynyt viime kesästä. Veneestä hyppy otettiin melkein täyspitkästä matkasta, eikä ollut muita ongelmia kuin se, että Aava ei kovin mielellään mene sinne veneeseen ja se pitää nostaa sinne. Esineen vienti rannalta veneeseen ei viime kesänä onnistunut oikein mitenkään, koska ei oltu harjoiteltu kuivalla maalla esineen tuontia ollenkaan. Otettiin nyt ihan parin metrin etäisyydeltä ja minä olin veneessä ja toinen kouluttaja antoi Aavalle rannalta esinettä. Nyt Aava toi esinettä mulle joka kerta, ei nyt vielä kovin vahvasti, mutta kun kotona treenaillaan sitä vielä niin kyllä se rupee luonnistumaan. Veneen hakua tehtiin melko pienen matkan päästä, köyden päässä oli vielä patukka mistä venettä sai sitten raahata rantaan. Aava lähti hyvin ja kiskoi veneen rantaan vahvasti, vähän kyllä sen peruutustyyliä ihmeteltiin sen kiskoessa venettä, sitten kun ollaan nimittäin syvemmältä hakemassa sitä niin voi olla hiukan haasteellista uimalla peruuttaa ;)
Viime kesänä minä jouduin esittämään Aavalle hukkuvaa, koska se ei suostunut lähtemään vieraiden hukkuvien luo, silloin se pelasti tosi hienosti ja pitkältä. Nyt tehtiin sitte heti vieraan kanssa ja lyhyeltä matkalta. Pienen epäröinnin jälkeen Aava lähti vieraan luo ja raahasi sen rantaan hienosti! Aava oli kyllä viime kesään verrattuna paljon rennompi ja rohkeampi nyt!



Fannille on alettu nyt syöttää Nutrolin monitehoa, noiden polvien takia. Siinä kestää hetki, että se rupeaa vaikuttamaan, mutta turkin laadusta vaikutuksen huomaa jo nyt!





kokonvalvojat

Juhannusaamuyö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)