sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hämeenlinna KR




Lauantaina käväistiin Sallin ja Aavan kanssa Hämeenlinnassa näyttelyssä. Boksereita oli kaiken kaikkiaan paikalla seitsemän. Tuomarina oli Rajic Branislav Sloveniasta ja sitten mukana oli myös suomalainen harjoittelijatuomari. Tuomari oli kyllä aika hauska tapaus, kuului monen muunkin sitä kehän laidalla kehuvan. Se nauroi ja hymyili koko arvostelun ja arvosteli kaikessa rauhassa yksitellen koiria. Sitten se oli vaivautunut vielä opettelemaan suomea ja jutteli koirille hampaita tarkistaessaan "hampaat, hampaat". Sitten se aina käskiessään tehdä jotakin ja kehästä poistuttaessa sanoi "kiitos" :)

Salli oli ainut luokassansa ja esiintyi taas yllättävän maltillisesti. Juoksuosuudessa alkupätkän se juoksi pää korkealla ja sitten se taas laski sen selän tasolle. Arvostelu oli muuten oikein hyvä, mutta ihmetyttää, että melkein kaikki mainitsee Sallin lyhyestä kuonosta, vaikka se on minun mielestä melko pitkä bokserille.

"16 kuukautta, feminiinien, kiva väri. Kiva feminiininen pää, korkealle kiinnittyneillä korvilla ja symmetrinen valkoinen läsi. Erinomaiset tummat silmät. Hyvät silmän renkaat. Hyvin lyhyt kuono. Oikea kaula ja eturinta. Ylälinja ei ole riittävän suora, liikkeessä särkee kokonaisuuden. Oikeat kulmaukset, jalat ja häntä. Korkealla kannettu häntä. Epätyypillinen ylälinja liikkeessä. mutta sujuvat liikkeet." EH



Aavan lisäksi luokassa oli yksi narttu ja kummatkin saivat ERIn, mutta kumpikaan ei saanut muuta. Aava sai loistavan arvostelun, mutta kun se sen kuono... Sehän on hyvä asia, että tuomarit puuttuvat liioitelluihin piirteisiin, eikä katso sitä läpi sormien. Harmittavaa on vain se, että kun tuomarit yleisesti ottaen muuten tykkäävät Aavasta yleensä todella paljon, mutta kun sillä pitää olla tuo surkea turpavärkki... :)

"3 vuotias. Erittäin hyvin muotoiltu runko. Kiva väri ja täydellinen luun rakenne. Hieno luonne. Aivan liian lyhyt kuono joka tekee pään profiilista melko oudon. Loistava edestä sekä keho yleensäkkin. Liikkuu erittäin tehokkaasti. Loistava musta maski. Mutta kuonon lyhyys menee kaiken muun yli." ERI AVK1




2 kommenttia:

  1. Teilläpäs on ollut mukava tuomari :) Taitaa ulkomaalaiset ja varsinkin miehet olla niitä mukavimpia.

    Tuon palkattomuuden kanssa ollaan ehkä vihdoin päästy hieman eteenpäin, saa nähdä mites tästä vielä etenee.

    Onnea myös ykköstuloksesta! Aiotteko siirtyä jo Avoon?

    Onko Aava siirtynyt nyt sinun omistukseen? Onko vielä tulossa pentusuunnitelmia?

    VastaaPoista
  2. Olit kommentoinut blogiani(http://lyytitigra.blogspot.fi/), ja päätin tulla vastavierailulle. Ihania boksuttimia, ja liityin lukijaksi. :) Kuvat ovat myös todella hyviä!

    VastaaPoista

Tassunjälkesi :---)