lauantai 15. kesäkuuta 2013

voihan polvi!



Sallilla oli perjantaina aijemmin puhumani osteopaatti takajalan ongelmien takia ja olin mielenkiinnosta siskoni mukana siellä. Ulkona hieroja sekä osteopaatti katsoivat ja tulkitsivat Sallin liikkeitä ja epäilivät/toivoivat siinä vaiheessa syynä olevan selässä jokin lukko, mikä saataisiin kyllä avattua. Sisällä lähemmässä tutkimuksessa paljastuikin pahempia ongelmia, kun osteopaatin taivutellessa ja tutkiessa vasenta polvea se paukkui ja napsui epätyypilliseen tapaan. Takajalan ongelmat ovat alkaneet helmikuussa, kun Salli oli hypännyt lelun perässä hankeen ja kiljaissut jonka jälkeen ruvennut ontumaan ja kipuilemaan vaihtelevasti pitkin kevättä. Osteopaatti kehoitti varaamaan ajan Seinäjoelle ortopedille, koska suurella todennäköisyydellä Sallilla on joko revennyt ristiside tai polven kierrukka vaurioitunut kyseisessä "onnettomuudessa". Osteopaatti epäili suuremmalla todennäköisyydellä kierrukkavammaa erinäisten merkkien johdosta ja koska Salli on nuori, niin jos polvesta löytyy jotain ja se saadaan putsattua nyt hyvin, niin sen pitäisi toipua siitä melko nopeasti. Muuten jos jalka jätetään hoitamatta, niin sillä on suurella todennäköisyydellä kolme vuotiaana nivelrikko polvessa. Selitys Sallin oudoille ja lyhyille takaliikkeillekkin löytyi: Kun Salli ravaa, niin se yrittää välttää kipeää tekevää kiertoa polveen eikä siis potkaise jalkoja tarpeeksi kauaksi vaan "töpöttää" lyhyesti, mutta koska se jalka jäisi muuten jälkeen muiden jalkojen rytmistä niin se ratkaisee ongelman viemällä kyseisen jalan mahan alle, jolla se välttää kipua jalkaan. Ja koska Salli tuo suurimman painon etupäähän keventäen takajalkojen kuormaa, niin tästä johtuen Sallin yläselässä on semmoinen "pudotus" jonka jälkeen selkä nousee köyrylle. Osteopaatti kävi myös lopuksi Sallin selän läpi, joka oli kuulemma "tyypillinen bokserin selkä" ahtaine nikamaväleineen.

Oltiin Fannin ja Aavan kanssa kaverin luona yökylässä ja nukuttiin teltassa neljän koiran kanssa. Koirat olivat päivän leikeistä niin väsyneitä, että kaikki rauhoittuivat onneksi melko nopeasti omiin nurkkiinsa nukkumaan. Fanni tykkää telttailusta ja nukkuikin koko yön sikeästi ja onnellisesti talvitakki päällä. Aavakin rupesi loppuillasta lämpenemään kaverin saksanpaimenkoirille ja rupesi nuoremman uroksen kanssa leikkimäänkin jopa, eikä vain rähissyt turhia!










Aava, Fanni, Pen ja Edi


Edi 8 v

Pen 4v

1 kommentti:

  1. Harmillinen löytö Sallilla =/ Onneksi on nuori koira ja polvi varmasti saadaan hyvään kuntoon. Jos ootte Seinäjoelle päin tässä menossa niin ois kiva treffata teitä Caapon kanssa? =)

    VastaaPoista

Tassunjälkesi :---)