keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Laukaa RN



Sunnuntaina piipahdettiin Aavan ja Sallin kanssa Laukaan ryhmänäyttelyssä, tuomarina oli puhelias ja mukavan rento Jari Laakso. Boksereita oli yhteensä paikalla 13, Salli oli ainut luokassansa ja Aavan luokassa oli kuusi narttua.
Salli sai ERIn, mutta ei muuta, koska tuomarin mielestä Sallilla voisi olla numeroa isompi pää ja mainitsi se myös Sallin huonosta ylälinjasta. Muuten se kehui Sallia näin suullisesti mukavan näköiseksi nuoreksi nartuksi.

" 17 kk. Hyväntyyppinen, mutta vielä turhan pienipäinen narttu. Hyvä rungon pituus, kaunis eturinta. Hyvät taka- ja riittävät etukulmaukset. Ylälinjassa aavistus turhaa pyöreyttä seistessä ja liikkeessä. Kaunis kaula. Pää voisi olla numeroa suurempi huolimatta sukupuolesta. Melko kapea alaleuka. Kuono-osa riittävän täyteläinen, kuivat posket, liikkuu halukkaasti." ERI 



Aavan kanssa kehään mentäessä tuomari heti huomautti, että verrattuna Sallin päähän niin tällä koiralla on hyvänkokoinen pää runkoon verrattuna. Tuomari tykkäsi muutenkin Aavasta ja tuli vielä kehän jälkeenkin juttelemaan kahvitaukonsa yhteydessä. Se ihmetteli erityisesti kuinka Aava oli niin tiiviissä kunnossa huolimatta juoksuista ja arveli sen kanssa harrastettavan erilaisia juttuja, kun oli niin mukavan oloinen koira. Aava sai ERIn ja kahden muun luokkalaisensa kanssa SAn. Parasnarttukehässä oli Aavan lisäksi kolme narttua, mutta tuomari piti eniten Aavasta ja antoi vielä sertin. Kukaan uroksista ei ilmeisesti saanut SA:ta koska Aava valittiin samantien myös rotunsa parhaaksi!

"3 vuotta. Tyypiltään erinomainen. Juoksuista huolimatta erittäin tiivis. Erinomainen raajaluusto. Hyvä rungon tilavuus. Kaunis ylälinja. Hyvä häntä. Eturinta saisi olla täyteläisempi. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä kallo. Kuono voisi olla hiukan paremmin täyttynyt. Hyvät silmät ja suu. Liikkuu tehokkaasti ja halukkaasti. Kauniit muskelit." AVO-ERI, AVK1, SA, PN1, SERT, ROP



Aavalla oli viimeviikon loppupuolella yllättävä, monta päivää kestävä kova ripuli. Toisena ripulipäivänä huomasin ulosteessa olevan myös verta, mutta koska Aava oli muuten ihan oma itsensä ja ruokahalut normaalit niin ei pidetty mitään kiirettä. Soitettiin kuitenkin lääkäriin, mutta sielläkin oltiin sitä mieltä, että kun uloste ja veri on vaaleaa niin ei ole mitään hätää ja käski aloittaa Canikur-kuurin. Otettiin varmuudeksi kuitenkin seuraavaksi aamuksi saatava lääkäriaika, mikä peruttiin kuitenkin sitten kun ei muutosta huonompaan tapahtunut. Muutama päivä mentiin ripulilääkkeillä ja pienillä riisiannoksilla, jonka jälkeen huomattavasti laihtunut Aava olikin taas täysin terve ja kovin nälkäinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)