perjantai 27. syyskuuta 2013

Sydän omilla reiteillään



Aava kävi maanantaina lääkärillä pukemassa päällensä holter-liivin joka mittasi 24 h sydämen sähkökäyrää.Yritettiin järjestää Aavalle kaikkea sydäntä järkyttävää ja vietiin se jopa katsomaan tuttujen kahta pikkukoiraa, mutta ei saatu Aavaa pyörtymään, mutta hermostumaan kylläkin! Kaikki tapahtumat ja kellonajat merkittiin paperille mikä helpottaa lääkärin työtä sen tutkiessa käyrää ja sen syitä. 
Seuraavana päivänä kun käytiin purkamassa liivi pois niin lääkäri katsoi pikaisesti jotkin kohdat sydänkäyrästä. Ainakaan äkkiseltään katsottuna lääkäri ei löytänyt kardiomyopatiaan kuuluvia kammion lisälyöntejä, mutta muita löydäksiä kyllä tehtiin: Aavalla oli erittäin korkea syke kokoajan! normaalisti bokserilla on syke 80-120 minuutissa, mutta Aavalla oli pahimmillaan syke jopa yli 1000! ja välillä syke nousi niin korkeaksi, että laite ei ollut pysynyt edes perässä vaan oli tehnyt pelkkää viivaa. Lopullinen diagnoosi tulee vasta ensiviikolla ja ensin sovittiin, että Aava saa elää suhteellisen normaalisti kunnes toinen lääkäri päättää lääkityksen aloituksesta...

Eilen tuli kuitenkin soitto tältä toiselta lääkäriltä joka oli saanut sähköpostiin Aavan holter-tutkimuksen alustavat tiedot ja tilanne on kuulemma hyvin mielenkiintoinen. Kuulemma jo 400/min oleva syke on henegenvaarallista, joten Aavalla on hengenlähtö hyvin lähellä jos sitä ei pidetä nyt rauhallisena ensi viikkon asti, kunnes lopulliset tulokset tulee. Tilanne riippuu nyt siitä tuleeko se joku sykähdys kammiosta vai kammion yläpuolelta, ja ne ovat kaksi aivan eri asiaa. Toinen vaihtoehdoista on semmoinen jota ihmisillä hoidetaan leikkaamalla jokin ratas joka ongelmaa aiheuttaa, mutta suomessa ei ole eläimille tähän asti vielä koskaan tehty semmoista leikkausta. Ensi viikolla kun lopullinen diagnoosi holterista tulee niin tämä toinen lääkäri on yhteyksissä alan asiantuntijoihin jossain päin Eurooppaa ja tekee sitten hoitosuunnitelman. Nyt on kuulemma vain tärkeintä pitää Aava hengissä ensi viikkoon jolloin saadaan lisätietoja. 





2 kommenttia:

  1. Teille on haaste: http://herttakoiruus.blogspot.fi/2013/10/11-asiaa-hihnan-toisesta-paasta-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Teille olis haaste meiän blogissa. :)
    http://cehvelijakamuli.blogspot.fi/2013/10/haaste.html

    VastaaPoista

Tassunjälkesi :---)