perjantai 23. toukokuuta 2014

Hellelaamailua



Aikaa on kulunut taas ja tässä välissä on kerennyt tapahtua yhtä sun toista ja kesäkin on saapunut taas kertaheitolla iloinensa ja haittoinensa!
Parisen viikkoa sitten oltiin K-S-boksereiden järjestämässä "tutustu hakuun- päivässä" Fannin, Aava ja Sallin kanssa. Meillä on ollut nyt pitkäpitkä tauko hakutreeneistä ja viime treenit koostui Aavan osalta siis siitä kauheasta mörköhaukkumisesta, joten oli ihan paikallansa kokeilla uutta tekniikkaa uuden kouluttajan kanssa. Otettiin siis ekat lähdöt suorilla peräänjuoksuilla ja palkkana oli patukka. Eipähän ollut tietoakaan mistään ujoudesta kun Aava pinkaisi (kouluttaja nimittikin Aavan "yybernopeaksi") maalimiesten luo ja leikki mukavasti myös mm. vieraan kouluttajan kanssa. Toisella kierroksella otettiin jo pari haamua Aavalle ja samalla höyryllä mentiin. Meidän aikaisemmin treeneissä käyttämä tuuli-ilmaisu on loistava tekniikka, jossa koira varmasti oppii ainakin käyttämään nenäänsä eikä silmiänsä, mutta jotenkin se tilanne, että kaikki on hiljaa ja joku tyyppi kyyristelee puun takana saa Aavan mörköilemään turhan helposti, mutta saa nyt nähdä miten jatketaan.
Fannin viimekertaisista hakutreeneistä on vierähtänyt sen verran monta vuotta, että Fanni oli aluksi vähän turhankin rennolla mielellä ja pyöriskeli vain kaikessa rauhassa pehmeässä varvikossa, kun olisi pitänyt tehdä hommia. Tehtiin sitten vaan peräänjuoksuja lopuksi. Fanni oli selvästi autossa ollessansa mietiskellyt ja toisella kierroksella Fanni olikin jo hommassa ihan mukana. Tehtiin peräänjuoksu ja haamuja, viimeinen haamu vielä niin että Fanni ei nähnyt mihin maalimies lopulta meni ja joutui ihan tosissaan käyttämään nenäänsä. Eka piti vain sytyttää lamppu uudestaan päässä, ja vanhus oli taas täysillä mukana <3



Pari viikkoa sitten oltiin myös K-S-boksereiden järjestämässä koulutusviikonlopussa Hanna Räsäsen opissa ja oli kyllä erittäin antoisa ja täyttävä viikonloppu!
On hirveän vaikeaa nimetä ja eritellä mikä on ongelmana missäkin liikkeessä, vaikka tietää että niitä on ja paljon. Meillä oli juuri yhtenä ongelmana se, että en tiennyt oikein tarkalleen, mitä pitäisi tehdä tuon seuraamisen kanssa joka on kokoajan siinä rajoilla, että koska se levähtää kokonaan piloille. Kyllä se treeneissä toimii, vaikka sielläkin nykyään heikommin kuin ennen, mutta kokeissahan se nyt on täys katastrofi nykyään, kun motivaatio puuttuu. Hanna osasi antaa justiinsa niitä kaipaamiani ohjeita jatkoa varten. Nyt keskitytään vaan seuraamisen ensimmäisiin askeleisiin ja herkistetään "seuraa" käskyä, kun siitä on tullut vähän semmoinen turhan väliinpitämätön juttu Aavalle. Me ollaan nyt vasta päästy kunnolla työstämään juttuja Hannan ohjeilla, koska Aavalla oli viikon päästä tuosta koulutusviikonlopusta tokokoe ja halusin pitää viikon tauon treeneistä ja leikeistä ennen koetta.


Oltiin viikko sitten siis Aavan kanssa jälleen tokokokeilemassa, tälläkertaa Laukaassa, mutta saatiin luojankiitos tälläkertaa jo vihdoin se toinen ALO1 167,5 pisteellä, tuomarina Jaana Tala.

Luoksepäästävyys 9
(nousi seisomaan ja oli vähän hyppimäisilläänkin)
Paikalla makaaminen 8 1/2
(vaihteli asentoa vähän levottomasti ja vaihtoi lonkallekin, vieressä oli tosi levoton pikkukoira joka ynisi ja vaihtoi asentoa jatkuvasti)
Seuraaminen kytkettynä 9
(en oikein muista, mutta kyllä se tais olla jo vähän laamaseuraamista)
Seuraaminen taluttimetta 7
(kamalaa, täysin perässä vedettävää mallia ja joku perusasentokin jäi välistä tai kaksikin)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 1/2
(seuraaminen peruslaamaa, mutta maahan meni ja nousi istumaankin)
Luoksetulo 9
(Aavaksi erittäin hidas ja laiska, aavistuksen vino eteentulo)
Seisominen seuramisen yhteydessä 8
(kamalaa seuraamista jälleen, mutta jäi seisomaan ja istui perusasentoon)
Estehyppy 9 1/2
(ainut liike jonka Aava teki jotenkin innostuneesti)
Kokonaisvaikutus 8

Lyhyesti sanottu aika kauheaa meninkiä taas. Herättelin jo toivetta viime kokeen jälkeen, että Aava saattaisi vielä näyttää sitä innostunutta puoltansa kokeissa, mutta eipä tosiaan, ainakaan tällä kertaa, toivottavasti edes pienen osan voi laittaa tämän kesän ensimmäisen, polttavan kuuman helteen piikkiin, joka osui juuri sille päivälle. Kun saadaan "väännettyä" viiminen ykkönen niin voidaan pitää kunnon loma ja ruveta harjottelemaan kunnolla kaikkea uusia kivempia juttuja, kuten noutoa ja kasvatella Aavan motivaatiota takaisin ;-)





Fanni kävi maanantaina lääkärillä rokotuksilla, kun rokotukset oli päässyt vanhentumaan. Ja kyllä taas lääkäri löysi tarkistuksessa lisää huolenaihetta. Nyt Fannin mahassa tuntui nisien alla herneen kokoisia patteja, joita käski seurata etteivät rupea kasvamaan. Kyllä vaan varsinkin vanhan koiran kanssa on aina inhottavaa käydä lääkärissä, kun aina löytyy jotain pientä tai suurempaa. Mutta muuten Fanni voi loistavasti, nauttii auringosta, lenkkeilystä ja vedessä kahlailemisesta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)