lauantai 14. kesäkuuta 2014

Juhlaviikonloppua



Viime viikonloppu vietettiin kauniissa Isnäsissä, Porvoossa SBY:n 70v juhlaviikonlopun näyttelyissä, lauantaina klubsieger jossa oli päälle 80 bokseria ja sunnuntaina erikoisnäyttely jossa oli päälle 120 bokseria. Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus vielä pyörähtää saksanpaimenkoirien päänäyttelyssä tuossa kotikylällä kaverini kanssa joka harrastaa sakemanneja, sitten saa taas näyttelyt minun puolesta riittää vähäksi aikaa :-)

Lauantaina mukana oli vain Fanni ja Aava. Fannin turistiluokassa oli Fannin lisäksi kolme kivesvikaista urosta ja Fanni siottui niistä hienosti toiseksi, tuomarina Lilian Pajulaid Virosta.
" 9v feminiininen narttu. Kaunis otsapenger, hyvin täyttynyt kuono-osa. Pienet korvat, hyvä niska, keskivahva luusto. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvät käpälät. Ikäisekseen sopivat liikkeet." TURISTI 2.

Aava kilpaili keltaisten narttujen avoimessa luokassa jossa oli kahdeksan koiraa. Aava sai ERIn ja oli Fannin tapaan hienosti luokkansa toinen, tuomarina Olavi Tuovinen Suomesta. Muuten hyvä arvostelu ja Olavi tykkäsi Aavasta, mutta tuo sen lyhyt kuono taas odotetusti haittasi.
" Erinomainen tyyppi. Tiivis, hyvä kunto. Täyteläinen mutta liian lyhyt kuono-osa. Erinomainen otsapenger. Tummat silmät. Erinomainen kapea kallo. Erittäin hyvä ylälinja ja hännän kiinnitys. Vireä luonne. Liikkuu erittäin hyvin."



Sunnuntaina mukana oli kaikki kolme koiraa, Fanni, Aava ja Salli.
Nyt Fanni oli eri luokassa urosten kanssa ja oli siis ainut narttu ja näin ollen turistien VSP, tuomarina Sabina Herie Sloveniasta.

Suomennettuna: " 9 vuotias särmikkäänvärinen tiikerinarttu. Runkoon sopiva tyypillinen pää vaalean tummilla, oikein pigmentoiduilla silmillä. Oikeanlainen ironinen leuka. Erittäin hyvä etuosa. Syvä rinta. Hyvät kulmaukset. Kapea takaa. Poikkeava häntä. Hyvä tempperamentti." Turisti VSP

Aavan luokassa oli 24 avointa narttua. Aava sai ERIn ja SAn ja oli vielä upeasti koko luokan neljäs! Parasnarttu kehässä ei enään kuitenkaan pärjännyt, tuomarina Sergej Vanza Venäjältä. Taas oikeastaan ainut moitittava asia oli tuo harmittavan liian lyhyt kuono. 

Suomennos: "Erittäin hyvä purenta. Elegantti narttu. Erittäin hyvä luusto. Korrektin muotoinen. Erittäin hyvä pää mutta hieman liian lyhyt kuono-osa. Korrektit silmät ja korvat. Elegantti kaula, korrekti ylälinja. Erittäin hyvät kulmaukset. Liikkuu erittäin hyvin." ERI, SA, AVK4

Salli kilpaili samassa luokassa Aavan kanssa ja sai hienosti ERIn ja yllättävän hyvän arvostelunkin! Sisko esitti ekaa kertaa Sallin itse ryhmässä, mutta minä esitin sen sitten loppujen lopuksi kuitenkin yksilöarvostelussa ja esitin vielä sen kasvattajaluokassa ja kennel Vaaás oli hienosti seitsemän kennelin joukosta neljäs! :)


Ollaan yritetty ottaa vähän AVO-luokan liikkeitä ja agilityssakin ollaan käyty pari kertaa. Aavalla ja Fannilla kävi hieroja pari viikkoa sitten ja Aava oli kuulemma aika pahasti jumissa. Ilmeisesti on kuitenkin hyvin lähtenyt jumit aukeamaan kun agilitykouluttaja sanoi heti että Aava hyppää nyt tosi kevyesti ja ilmavasti ennenkuin kerkesin edes sanomaan että ollaan hierojalla käytykin.
Tänä kesänä ei sitten päästy VEPE ryhmään ollenkaan mukaan, kun kouluttaja vaihtui ja en ollut maisemissa silloinkun kerättiin varoja mätsärin avulla uuteen veneeseen. Ryhmään pääsi vain mätsärissä talkoilleet joten harmittavasti ei päästy sitten mukaan, vaikka se olisi ollut edelleen erinomainen laji Aavan kaltaiselle vesipedolle.






Fannilla ja Aavalla meni tosi kauan nyt kevään ja kesän aikana, että ne oli hyvissä väleissä eikä ollut mitään ongelmia, mutta juuri kun meinasin sen tällä viikolla todeta ääneen niin Aavalla vinksahti taas joku mustasukkaisuus tms. päälle ja se hyökkäsi ihan yllättäen ilman syytä taas Fannin kimppuun kaks kertaa peräkkäisinä päivinä. Nyt niiden välit on taas ihan sekaisin, Aava mulkoilee kokoajan Fannia ja sitä saa todella pitää silmällä että se ei pääse yllättämään ja Fanni raukka taas pelkää ja pälyilee huolestuneesti ympärilleen kokoajan eikä mene lähellekään Aavaa. Mutta ei ne aina vihaa toisiansa ja lenkillä Fanni on edelleen selvä pomo!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)