torstai 28. toukokuuta 2015

Kaikenlaista


Kaikenlaista taas tapahtunut viime kerran jälkeen, osa mukavia, osa vähemmän mukavia. Nyt kuitenkin kesäloma (koulusta) häämöttää jo ihan parin päivän päästä ja koeviikkokin jo ohi!

Fanni kävi siis taas operoitavana, tälläkertaa nisäkasvaimen takia...Ensin käytiin näyttämässä nisä, josta todettiin, että leikattavahan se on. Seuraavaksi varattiin aika keuhkojen röntgenkuviin, jotta nähtäisiin oliko kasvain jo kerinnyt leviämään, jolloin mitään ei olisi enää ollut tehtävissä. Suureksi onneksemme keuhkot näyttivät terveiltä ja saatiin varattua siitä viikon päähän itse leikkausaika.

Itse leikkaus viime viikon keskiviikkona meni  hyvin, Fannilta poistettiin toiselta puolelta laaja nisäkasvain (puolikkaan nyrkin kokoinen) ja toiselta puolelta pari pientä hernettä. Iho jouduttiin tikkaamaan tosi tiukalle, koska nahkaa ei mahassa hirveästi ylimääräistä ole. Fanni toipui tosi hyvin ja jo samana iltana yritti kovasti päästä lenkillekin mukaan. Nuolemisen estämiseksi pidettiin taas haavasuojapukua ja ekat päivät haava näyttikin ihan hyvältä. Muutaman päivän päästä haavasta alkoi kuitenkin erittää hieman kudosnestettä ja huuhtelin haavaa vedellä. Viisi päivää leikkauksesta maanantaina inhotukseksemme kuitenkin huomasimme, että yksi tikki oli auennut ja haavassa oli ammottava sormenpäänkokoinen reikä suoraan vatsaan ja haava näytti vähän tulehtuneelta. Varattiin eläinlääkäriaika eri lääkäriin missä kasvain oli leikattu. Sieltä saatiin antibiootti ja neuvoksi huuhdella vedellä suoraan auenneesta reiästä sisään.
Tästä kuitenkin parin päivän päästä, eilen torstaina, tikkejä oli revennyt lisää ja haavassa oli n.3x5cm kokoinen ISO avonainen reikä. Se näytti jo oikeasti tosi pahalta! Haava myös haisi pahalle mädälle ja eritti runsaasti kudosnestettä. Vietiin Fanni sitten heti sille lääkärille, joka sen oli viikko sitten leikannut. Haava oli pahasti injektoitunut ja tottahan sitä oli yritettävä sulkea, ongelmanahan oli vain se, että haavan reunat oli mennyttä ja ylimääräistäkään ihoa ei ole tilalle.
Taas Fanni joutui unten maille (tosin vähän kevyemmälle, kuin edellisviikolla) ja haavaa ruvettiin operoimaan. Lopputuloksena oli se, että huonontunut iho poistettiin ja vielä kiinni oleva loppuhaava vahvistetikattiin ja itse aukon yli oli vedetty ns.tukitikkejä. Aukko jätettiin n.0,5 cm auki, jotta sitä pystyttäis huuhtelemaan sisältä ja neste valuisi ulos. Fanni sai mukaan toisen antibiootin ja nyt aukkoon täytyy päästä paineella vettä useampana kertana päivässä. Fanni oli taas jo illalla oma reipas itsensä. <3 Maanantaina saatiin määräys käydä näyttämässä haavaa vielä, ennekuin lääkäri lähtee viikoksi lomalle.
Tänään ainakin haava on näyttänyt siistiltä (niin siistilä kun se nyt voi näyttää) joten eiköhän se toivottavasti tästä :-)




Viime viikonloppu oltiin Aavan ja Sallin kanssa KS-boksereiden järjestämässä peltojälkiviikonlopussa. Oli tosi mukava viikonloppu ja saatiin taas hyviä vinkkejä ja intoa jatkotreeneihin. Aava sai kouluttajalta kehuja ja sillä on kuulemma kiva tyyli jäljestää. Lauantaina tehtiin ensin yksi suora jälki sekä sitten yksi kolmen kulman jälki. Sunnuntaina tehtiin taas yksi kolmen kulman jälki ja lyhyt esineilmaisutreenijälki. Ehkä me nyt kesän aikana treenattas ne esineet vihdoin niin, että saatais ne joskus jäljellekin asti..




Väsyneitä koiria viikonlopun jälkeen
 Lisäksi ollaan Aavan kanssa käyty viikon välein kaksissa tokokokeissa melko surkealla lopputuloksella. Molemmissa kisoissa oli tuomarina Mauri Pehkonen.
1. kisa AVO3 130 pist.
Paikalla makaaminen 0 (viereinen koira oli lähtenyt liikkeelle, Aava oli noussut melkein heti istumaan ja lopulta seisomaan, jossa se oli sitten pysynyt loppuun asti)
Seuraaminen taluttimetta 7 (melkein jatkuva jätätys)
Maahanmeno 10 (seuraaminen jätätti hieman)
Luoksetulo 5 (lähti räjähtäen liikkeelle ja pysähtyi vasta toisella käsimerkillä)
Seisominen 6 (seuraaminen ainakin huonoa)
Noutaminen 9 (ihan ok)
Kauko-ohjaus 9 (vähän vilkuili takana olevaa liikkuria)
Estehyppy 8 (ehkä vinot loppuasennot)
Kokonaisvaikutus 8 

2.kisa AVO3 129 pist.
Paikalla makaaminen 5 (oli noussut taas melkein heti istumaan!?!)
Seuraaminen taluttimetta 8 (jätätystä)
Maahanmeno 0 (jäi heti seuraamisesta eikä mennyt maahan)
Luoksetulo 7 (tuli kevyellä laukalla ja pysähtyi jopa ekalla)
Seisominen 7 (jätätti)
Noutaminen 8 (luovutuksessa jäi tuumailemaan jotain omiaan)
Kauko-ohjaus 8 (ekassa maasta-istu vatsa toisella käskyllä)
Estehyppy 8 (ihan ok)
Kokonaisvaikutus 7

Elikkä siis aika alisuorittamista taas. Tässä jälkimmäisessä kisassa oli vähän painostava ilma ja moni muukin koira lahmaili ja Aava nyt ainakin. Tiesin jo paikkamakuussa, kun Aava haukotteli, että ei ole tulossa mitenkään kovin kiitettävää suoritusta ja niinhän siinä kävi...Lisäksi mua kummastuttaa tuo paikkamakuu, joka on ollut Aavalla yleensä varma liike ja nyt sitten kaksissa peräkkäisissä kisoissa sama juttu... Meidän oli tarkoitus yrittää AVO:sta kerätä ykköset ennen elokuun sääntömuutoksia, mutta varsinkin tän toisen kisan jälkeen päätin, että me nyt kesä treenaillaan uusilla säännöillä ja jatketaan sitten mahdollisesti syksyllä kisailua jos saadaan joku tolkku tohon touhuun.

Kokemäenjoella tuulee...

Koirilla kävi myös hieroja pari viikkoa sitten. Fanni oli taas onnensa kukkuloilla, kun se ei ole hetkeen päässyt hierontapatjalle. Aavalla oli etupää jonkin verran jumissa, mutta se saatiin auki melko helposti. Agilitytreeneissä ollaan käyty ja sen suurempia selittämättä ne on mennyt melko hyvin. Ekoissa ulkotreeneissä Aava tuli hypyiltä kuulemma jotenkin raskaasti alas, mutta heti hieronnan jälkeen nyt se kuulemma hyppää tosi hyvin, vaikkakin vähän pitkillä kaarroksilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälkesi :---)